Selamat Datang | Blog saya tak sehebat blog awak. ;) | Do follow mine kalau mahu | DASHBOARD



Bel0g AkU pUnyEr sUkEr <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d1409074886836510992\x26blogName\x3dbEl0g+AkU+pUnyEr+sUkEr\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://missp0tpet.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_GB\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://missp0tpet.blogspot.com/\x26vt\x3d-8332201852199995317', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>
cEritErA

0wnEr

tUt0riAl

iNf0
Letak mp3 player kecik pada blog
Monday, 21 May 2012 | 5:00 pm | 5 p0tpEt(s)

Assalamualaikum  ^-^


Hype !



Ekceli, da lame saya tak buat tutorial. Tadi, adik Eira nie ade anta msg kat shoutbox saya.




Eira nak tahu macam mana cara nak pasang mp3 player yang macam saya punya tuh. Korang nampak tak mp3 player saya punya kat tepi belah kiri tuh ? Alaa, kecik je kan. Kalau korang nie rabun, rasenye still nampak lagi  kot. he3~


* nie mp3 player tuh*


Kalau korang nak guna mp3 player yang kecik macam nie kat blog korang, meh follow cara bawah nie.



1. Dashboard  >  Page element  >  Add gadget  >  Add HTML.

2. Copy code kat bawah nie then paste kan kat page HTML korang yang tadi.


<center><object type="application/x-shockwave-flash" data="http://flash-mp3-player.net/medias/player_mp3_mini.swf" width="200" height="20"><param name="movie" value="http://flash-mp3-player.net/medias/player_mp3_mini.swf" /><param name="bgcolor" value="#ffffff" /><param name="FlashVars" value="mp3=http://d5.media.v4.skyrock.net/music/d54/299/d54299aaec65fd8bb4053e873d5b77eb.mp3&amp;autoplay=1&amp;bgcolor=
ffffff&amp;loadingcolor=ff5d5d&amp;buttoncolor=ff8c8c&amp;slidercolor=ff8c8c" /></object></center>


3. Korang PREVIEW dulu taw. Lepas tuh baru SAVE.


Warna biru : masukkan link lagu yang korang nak.
Warna merah : tukar la kaler camner korang nak. Boley cari kod warna kat sini  -> Klik sini !



Cara nak dapatkan kod lagu.

1. Pergi kat sini  -> beemp3  

             ataupon 

    kat sini  -> beemp3 top 50  *saya amik lagu kat sini je*

2. Search lagu yang korang suke.

3. Jawab je la soalan math yang dia tanya tuh. Macam kat bawah nie.




4. Dah siap bagi jawapan, tekan Enter or klik download mp3.

5. Copy link lagu tuh then paste kat tempat kaler biru tadi.





P/S : Nie untuk pengguna blogger template. Kalau korang pengguna classic template, kene pandai agak-agak la kat mane nak letak mp3 korang nie. Kod still same.













← Past | Present →
Je t'aime ♥


Assalamualaikum n hye !
Nie belog kepunyaan saye, missp0tpet. Sori sgt2 law ade sape2 yg terase hati dgn ape yang saye coretkan. Em, tak suke dengan belog saye ? Nyah kamu dari sini !

Letta's
Daisypath Anniversary tickers





Cop tapak kaki

Hype k0rang !

Tinggalkan cop tapak kaki k0rang kat sini 0keyh. Tenkiu ;)





follow missp0tpet here!

Hype k0rang !

Follow saya kalau mahu. =)