Selamat Datang | Blog saya tak sehebat blog awak. ;) | Do follow mine kalau mahu | DASHBOARD



Bel0g AkU pUnyEr sUkEr <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d1409074886836510992\x26blogName\x3dbEl0g+AkU+pUnyEr+sUkEr\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://missp0tpet.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_GB\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://missp0tpet.blogspot.com/\x26vt\x3d-8332201852199995317', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>
cEritErA

0wnEr

tUt0riAl

iNf0
Letak facebook like button
Saturday, 29 October 2011 | 7:53 pm | 0 p0tpEt(s)

Assalamualaikum  ^-^


Hype !
Now, saya nak ajar korang cara letak facebook like button pada setiap entri yang korang pos kan tuh. Ini memudahkan pembaca untuk like menggunakan akaun facebook mereka * Betol dah kot asenye tuh *. he3


Jom ikut cara nih !


1. Dashboard  >  Design  >  Edit HTML  >  Tick Expand Widget  >  Tekan F3 

2. Copy kod kat bawah nie.

data:post.body

3.  Kod yang kat atas tue, korang pastekan dalam kotak yang korang tekan F3 tadi.

4. Bile korang paste kan kod tue dalam kotak F3 tadi, nanti automatik keluar kod yang sudah di"highlight" kan dalam kotak.

5. Lepas tue, korang copy pulak kod nie.

<iframe allowTransparency='true' expr:src='"http://www.facebook.com/plugins/like.php?href=" + data:post.url + "&amp;layout=standard&amp;show-faces=true&amp;width=530&amp;height=60&amp;action=like&amp;colorscheme=light"' frameborder='0' scrolling='no' style='border:none; overflow:hidden; width:530px; height:60px'/>

6. Kod kat atas tue korang pastekan bawah kod yang korang cari mule2 tadi.

7. Klik PREVIEW dulu taw !

8. Menjadi ? Ape lagi, SAVE lah. :)





Selamat mencuba  =.=




← Past | Present →
Je t'aime ♥


Assalamualaikum n hye !
Nie belog kepunyaan saye, missp0tpet. Sori sgt2 law ade sape2 yg terase hati dgn ape yang saye coretkan. Em, tak suke dengan belog saye ? Nyah kamu dari sini !

Letta's
Daisypath Anniversary tickers





Cop tapak kaki

Hype k0rang !

Tinggalkan cop tapak kaki k0rang kat sini 0keyh. Tenkiu ;)





follow missp0tpet here!

Hype k0rang !

Follow saya kalau mahu. =)