Selamat Datang | Blog saya tak sehebat blog awak. ;) | Do follow mine kalau mahu | DASHBOARD



Bel0g AkU pUnyEr sUkEr <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d1409074886836510992\x26blogName\x3dbEl0g+AkU+pUnyEr+sUkEr\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://missp0tpet.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_GB\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://missp0tpet.blogspot.com/\x26vt\x3d-8332201852199995317', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>
cEritErA

0wnEr

tUt0riAl

iNf0
Edit kod pada page edit HTML
Wednesday, 26 October 2011 | 7:53 pm | 0 p0tpEt(s)

Assalamualaikum  ^-^


Hype !

Bagi pengguna blogger yang masih baru dalam dunia blogger nie, mesti tak tahu camner nak edit kod pada page Edit HTML kan ? Nak-nak pulak ade tutorial yang suruh tick expand widget. Mesti pening kepala nak pikir macam mana nak tick expand widget tuh. 

Kat sini saya akan ajar korang cara guna page Edit HTML.

Tengok betol-betol, sampai faham.


1. Dashboard  >  Design





2. Edit HTML.





3. Edit Template  >  Tick Expand Widget.





4. Tekan F3. *automatik keluar kotak kecik*








Now, dah siap ! Senang je kan ?

Lepas dah tekan F3, korang boleh la masukkan kod yang korang nak cari dalam kotak kecik tuh.
Nanti, automatik kod yang korang cari, di highlightkan.






Selamat mencuba   =.=











← Past | Present →
Je t'aime ♥


Assalamualaikum n hye !
Nie belog kepunyaan saye, missp0tpet. Sori sgt2 law ade sape2 yg terase hati dgn ape yang saye coretkan. Em, tak suke dengan belog saye ? Nyah kamu dari sini !

Letta's
Daisypath Anniversary tickers





Cop tapak kaki

Hype k0rang !

Tinggalkan cop tapak kaki k0rang kat sini 0keyh. Tenkiu ;)





follow missp0tpet here!

Hype k0rang !

Follow saya kalau mahu. =)