Selamat Datang | Blog saya tak sehebat blog awak. ;) | Do follow mine kalau mahu | DASHBOARD



Bel0g AkU pUnyEr sUkEr <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d1409074886836510992\x26blogName\x3dbEl0g+AkU+pUnyEr+sUkEr\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://missp0tpet.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_GB\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://missp0tpet.blogspot.com/\x26vt\x3d-8332201852199995317', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>
cEritErA

0wnEr

tUt0riAl

iNf0
Centerkan Header
Wednesday, 2 November 2011 | 11:28 pm | 2 p0tpEt(s)

Assalamualaikum  ^-^


Hello guys !

Saya nak ajar korang cara2 centerkan header dalam blog. Kat sini ade 2 cara. Korang boleh pilih mana2 cara yang korang nak. 




1. Dashboard  >  Design  >  Edit HTML  >  Tick Expand Widget  >  Tekan F3.



CARA PERTAMA

2. Cari kod kat bawah nie.

#outer-wrapper {

3. Bawah kod yang no 2 tuh ade kod yang kat bawah nie kan.

background:#FFFFFF;

width: 900px;

4. Korang nampak tak, width : 900px ? Maksudnye outer wrapper tuh 900px. *outer wrapper blog lain2*

5. Lepas tu, korang cari pulak kod kat bawah nie.

#header-wrapper {

6. Then, korang tengok la pulak width dekat header tu berapa. Pastikan width dekat header dengan outer wrapper same supaya header korang pon same.

7. PREVIEW then SAVE !




CARA KEDUA

2. Cari kod kat bawah nie.

/* Content

3. Then, copy dan pastekan kod kat bawah nie atas kod yang mule2 tadi.

.Header img {

margin-$startSide: auto;

margin-$endSide: auto;

}

4. PREVIEW then SAVE !







Selamat mencuba  =.= 




← Past | Present →
Je t'aime ♥


Assalamualaikum n hye !
Nie belog kepunyaan saye, missp0tpet. Sori sgt2 law ade sape2 yg terase hati dgn ape yang saye coretkan. Em, tak suke dengan belog saye ? Nyah kamu dari sini !

Letta's
Daisypath Anniversary tickers





Cop tapak kaki

Hype k0rang !

Tinggalkan cop tapak kaki k0rang kat sini 0keyh. Tenkiu ;)





follow missp0tpet here!

Hype k0rang !

Follow saya kalau mahu. =)