Selamat Datang | Blog saya tak sehebat blog awak. ;) | Do follow mine kalau mahu | DASHBOARD



Bel0g AkU pUnyEr sUkEr <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d1409074886836510992\x26blogName\x3dbEl0g+AkU+pUnyEr+sUkEr\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://missp0tpet.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_GB\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://missp0tpet.blogspot.com/\x26vt\x3d-8332201852199995317', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>
cEritErA

0wnEr

tUt0riAl

iNf0
Disable right click dengan mesej
Thursday, 27 October 2011 | 9:34 pm | 0 p0tpEt(s)

Assalamualaikum  ^-^


Korang suka tak kalau ade orang yang tak bertanggungjawab cuba copy gambar ataupun text entri korang ? Mesti tak suka kan. Betol tak ? 


Jadi, nak elak gambar ataupun entri korang kene copy, korang boleh guna "disable right click" nie. Jadi, pembaca blog tak kan boleh copy ape2 dari blog korang sebab mouse dorang dah tak berfungsi untuk right click. Kompem ! Dorang takley copy. he3



Mari follow step kat bawah...



 1. Dashboard  >  Design  >  Page Elements  >  Add Gadget  >  HTML / javascript.

 2. Copy kod kat bawah nie dan pastekan dalam box HTML / javascript.

<script language=JavaScript>
<!--
//edit by unwanted
var message="Masukkan Mesej Korang Disini";
///////////////////////////////////
function clickIE4(){
if (event.button==2){
alert(message);
return false;
}
}
function clickNS4(e){
if (document.layers||document.getElementById&&!document.all){
if (e.which==2||e.which==3){
alert(message);
return false;
}
}
}
if (document.layers){
document.captureEvents(Event.MOUSEDOWN);
document.onmousedown=clickNS4;
}
else if (document.all&&!document.getElementById){
document.onmousedown=clickIE4;
}
document.oncontextmenu=new Function("alert(message);return false")
// -->
</script>


 3. SAVE.


 p/s : Sila masukkan ayat korang sendiri pada tulisan yang warne pink tue.



Tapi, kalau korang nak buat disable right click tanpa mesej, boleh jugak.
Korang tengok kat sini  -> Klik !





Selamat mencuba  =.=




← Past | Present →
Je t'aime ♥


Assalamualaikum n hye !
Nie belog kepunyaan saye, missp0tpet. Sori sgt2 law ade sape2 yg terase hati dgn ape yang saye coretkan. Em, tak suke dengan belog saye ? Nyah kamu dari sini !

Letta's
Daisypath Anniversary tickers





Cop tapak kaki

Hype k0rang !

Tinggalkan cop tapak kaki k0rang kat sini 0keyh. Tenkiu ;)





follow missp0tpet here!

Hype k0rang !

Follow saya kalau mahu. =)