Selamat Datang | Blog saya tak sehebat blog awak. ;) | Do follow mine kalau mahu | DASHBOARD



Bel0g AkU pUnyEr sUkEr <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d1409074886836510992\x26blogName\x3dbEl0g+AkU+pUnyEr+sUkEr\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://missp0tpet.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_GB\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://missp0tpet.blogspot.com/\x26vt\x3d-8332201852199995317', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>
cEritErA

0wnEr

tUt0riAl

iNf0
Copy Guna Keyboard Ctrl + C
Thursday, 27 October 2011 | 8:30 am | 0 p0tpEt(s)

Assalamualaikum  ^-^


Hye semua.... Ape khabar...??? Harap kamu semua sihat laa yerk...

0keyhh...!!!
Saya tahu ramai orang suke copy tutorial yang blogger2 post pada blog diorang... betol tak...?? tapiii, ade sesetengah blogger tu dia "disable right click"..  disable right click maksud nye tuan punya blog tak benarkan pengunjung nya klik mouse kanan... alaa, yang kamu tekan mouse gune jari hantu tu.. jadi, kamu dah tak boleh nak copy tutorial tu... walaupun penulis blog menggunakan "disable right click"... ini tak bermakna anda tidak boleh meng'copy' tutorial yang ada pada blog penulis... anda masih boleh meng'copy' tutorial tu dengan cara......


Ctrl + C

Tahu tak Ctrl + C tuh nak ambik kat mane...??? haa, mudah je... korang tengok pada keyboard komputer ataupun laptop korang.... cari button Ctrl dengan button C... lepas itu korang tekan button Ctrl dengan C serentak... saya ulang lagi sekali... serentak taw... nnti secara automatik, korang dapat laa copy... he3... senang tak cara nie...??


Tapi.............


Tapi kenape ?
Emm, tak boleh copy jugak ea ?


0key !


Ade lagi satu cara,.
Gune keyboard Ctrl + C jugak.


Korang buat macam nie,
Tekan keyboard Ctrl dahulu, then baru tekan keyboard C.
Pastikan, jari yang korang tekan Ctrl tadi tak lepas taw !
* nak senang : Ctrl = gune ibu jari,  C = gune jari telunjuk *


Korang kene laa highlight dulu ape yang korang nak copy tue... law tak highlight, macam mane nak jadi... betol tak...?? 


Selamat mencuba   =.=




← Past | Present →
Je t'aime ♥


Assalamualaikum n hye !
Nie belog kepunyaan saye, missp0tpet. Sori sgt2 law ade sape2 yg terase hati dgn ape yang saye coretkan. Em, tak suke dengan belog saye ? Nyah kamu dari sini !

Letta's
Daisypath Anniversary tickers





Cop tapak kaki

Hype k0rang !

Tinggalkan cop tapak kaki k0rang kat sini 0keyh. Tenkiu ;)





follow missp0tpet here!

Hype k0rang !

Follow saya kalau mahu. =)