Selamat Datang | Blog saya tak sehebat blog awak. ;) | Do follow mine kalau mahu | DASHBOARD



Bel0g AkU pUnyEr sUkEr <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d1409074886836510992\x26blogName\x3dbEl0g+AkU+pUnyEr+sUkEr\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://missp0tpet.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_GB\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://missp0tpet.blogspot.com/\x26vt\x3d-8332201852199995317', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>
cEritErA

0wnEr

tUt0riAl

iNf0
Scroll Box Untuk Blog List
Thursday, 27 October 2011 | 9:17 pm | 0 p0tpEt(s)

Assalamualaikum  ^-^


Nih tuto scroll box untuk blog list. Sebelum nie missp0tpet bagitahu tentang blog archive kan ?

Pada sesape yang tak tahu scroll box tue ape, boleh tengok kat sini -> Klik !

Dah tahu scroll box tue macam mane ?

Now, boleh follow care bawah.



 1. Dashboard  >  Design  > Edit HTML  >  Tick Expand Widget  >  tekan F3.

 2. Copy kod bawah dan pastekan dalam kotak search.

My Blog List

 3. Bawah kod yang kat atas tue, korang cari kod yang bawah nie.

<div class='widget-content'>

 4. Kod yang kat atas tue, korang gantikan dengan kod yang kat bawah nie taw.

<div class='widget-content' style='overflow:auto; width:ancho; height:200px;'>

 5. Korang PREVIEW dulu, bile dah puas hati. Boleh SAVE.




p/s : warne merah boleh tukar ikut kesesuaian blog korang.




Selamat mencuba  =.=




← Past | Present →
Je t'aime ♥


Assalamualaikum n hye !
Nie belog kepunyaan saye, missp0tpet. Sori sgt2 law ade sape2 yg terase hati dgn ape yang saye coretkan. Em, tak suke dengan belog saye ? Nyah kamu dari sini !

Letta's
Daisypath Anniversary tickers





Cop tapak kaki

Hype k0rang !

Tinggalkan cop tapak kaki k0rang kat sini 0keyh. Tenkiu ;)





follow missp0tpet here!

Hype k0rang !

Follow saya kalau mahu. =)