Selamat Datang | Blog saya tak sehebat blog awak. ;) | Do follow mine kalau mahu | DASHBOARD



Bel0g AkU pUnyEr sUkEr <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d1409074886836510992\x26blogName\x3dbEl0g+AkU+pUnyEr+sUkEr\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://missp0tpet.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_GB\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://missp0tpet.blogspot.com/\x26vt\x3d-8332201852199995317', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>
cEritErA

0wnEr

tUt0riAl

iNf0
Hide Shoutbox
Saturday, 29 October 2011 | 5:45 pm | 0 p0tpEt(s)

Assalamualaikum  ^-^

Hye semua... sekarang saya nak buat tutorial pasal hide shoutbox... ape yang saya faham tentang hideshoutbox nih....

1- Blog tak nampak serabut sangat kalau shoutbox di 'hide' kan.
2- Kemungkinan blog akan ringan serta memudahkan pembaca untuk membuka page blog anda... terutama kepada pembaca yang menggunakan broadband seperti saya... sebab ade sesetengah kawasan, "connection" nya sangatttt lah slow...
* ade sesetengah pembaca tidak suka tunggu lame untuk membuka satu blog.*
3- Dapat mencantikkan lagi blog...
* sesape yang pandai create shoutbox sendiri, blog anda akan kelihatan unik*


Itu je laa pandangan yang saya tahu.... mahu kod nie...??? ikut tutorial saya kat bawah nie yerk....


 1.  Mula2 pergi ke dashboard....

 2.  Design  >  Page Element  >  Add Gadget  >  HTML / javascript.

 3.  copy kod kat bawah nie...

<style type="text/css">#gb{position:fixed;top:50px;z-index:+1000;}* html #gb{position:relative;}.gbtab{height:100px;width:30px;float:left;cursor:pointer;background:url('URL IMAGE') no-repeat;}.gbcontent{float:left;border:2px solid #A5BD51;background:#F5F5F5;padding:10px;}</style><script type="text/javascript">function showHideGB(){var gb = document.getElementById("gb");var w = gb.offsetWidth;gb.opened ? moveGB(0, 30-w) : moveGB(20-w, 0);gb.opened = !gb.opened;}function moveGB(x0, xf){var gb = document.getElementById("gb");var dx = Math.abs(x0-xf) > 10 ? 5 : 1;var dir = xf>x0 ? 1 : -1;var x = x0 + dx * dir;gb.style.right = x.toString() + "px";if(x0!=xf){setTimeout("moveGB("+x+", "+xf+")", 10);}}</script><div id="gb"><div class="gbtab" onclick="showHideGB()"> </div><div class="gbcontent">LETAKKAN KOD SHOUTBOX ANDA DI SINI<div style="text-align:right"><a href="http://teknikbuatblog.blogspot.com/2010/04/shoutbox-adalah-suatu-widget-yang.html"><font size="1"">get this </font></a><a href="javascript:showHideGB()">[close]</a></div></div></div><script type="text/javascript">var gb = document.getElementById("gb");gb.style.right = (30-gb.offsetWidth).toString() + "px";</script></div></div>

4.  Pastekan kod kat atas tu pada ruangan HTML / javascript yang anda cari tadi.

5.  pada URL IMAGE, masukkan url gambar shoutbox korang... kalau takde gambar shoutbox,
boleh search DI SINI. korang taip je shout pada kotak search.

6.  Bahagian LETAKKAN KOD SHOUTBOX tu... korang copy kod shoutbox korang, dan paste kan jer kat situ.

7.  Jangan lupa pulak klik SAVE taw.


Selamat mencuba  =.=




← Past | Present →
Je t'aime ♥


Assalamualaikum n hye !
Nie belog kepunyaan saye, missp0tpet. Sori sgt2 law ade sape2 yg terase hati dgn ape yang saye coretkan. Em, tak suke dengan belog saye ? Nyah kamu dari sini !

Letta's
Daisypath Anniversary tickers





Cop tapak kaki

Hype k0rang !

Tinggalkan cop tapak kaki k0rang kat sini 0keyh. Tenkiu ;)





follow missp0tpet here!

Hype k0rang !

Follow saya kalau mahu. =)