Selamat Datang | Blog saya tak sehebat blog awak. ;) | Do follow mine kalau mahu | DASHBOARD



Bel0g AkU pUnyEr sUkEr <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d1409074886836510992\x26blogName\x3dbEl0g+AkU+pUnyEr+sUkEr\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://missp0tpet.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_GB\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://missp0tpet.blogspot.com/\x26vt\x3d-8332201852199995317', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>
cEritErA

0wnEr

tUt0riAl

iNf0
Kegunaan Ctrl + A
Thursday, 27 October 2011 | 9:26 am | 0 p0tpEt(s)

Assalamualaikum  ^-^


Hye kengkawan !


Saya nak ajar korang cara nak highlight tulisan dengan mudah. Tak payah guna mouse pon. 
Nak highlight web page pon boleh taw.

Korang tekan keyboard laptop korang pada button Ctrl dan button A. Tak tekan serentak pon boleh. Korang tekan Ctrl dulu, lepas tu baru tekan A. Tapi pastikan korang jangan lepas button Ctrl tadi tu. Nanti tak menjadi pulak korang nak highlight. He3.

Tak tahu nak buat macam mana ?

Tengok gambar bawah.





Nampak tak button yang dalam kotak merah tue ?
Korang cuma perlu tekan 2 button tue je.
Kalau tak nampak, klik pada gambar untuk zoom.


Saya suka guna 2 button nie masa nak delete tulisan.
Tak payah nak tekan backspace lama2, ataupun tak payah nak tekan mouse then highlight kan semua nya. Memenatkan jari jerk. Lepas tu melambatkan kerja. Betul tak ?

Tapi, sebelum korang nak tekan Ctrl + A tue, korang kena la klik dulu kat page yang korang nak highlight.





Selamat mencuba  =.=




← Past | Present →
Je t'aime ♥


Assalamualaikum n hye !
Nie belog kepunyaan saye, missp0tpet. Sori sgt2 law ade sape2 yg terase hati dgn ape yang saye coretkan. Em, tak suke dengan belog saye ? Nyah kamu dari sini !

Letta's
Daisypath Anniversary tickers





Cop tapak kaki

Hype k0rang !

Tinggalkan cop tapak kaki k0rang kat sini 0keyh. Tenkiu ;)





follow missp0tpet here!

Hype k0rang !

Follow saya kalau mahu. =)