Selamat Datang | Blog saya tak sehebat blog awak. ;) | Do follow mine kalau mahu | DASHBOARD



Bel0g AkU pUnyEr sUkEr <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d1409074886836510992\x26blogName\x3dbEl0g+AkU+pUnyEr+sUkEr\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://missp0tpet.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_GB\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://missp0tpet.blogspot.com/\x26vt\x3d-8332201852199995317', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>
cEritErA

0wnEr

tUt0riAl

iNf0
Float online user
Saturday, 29 October 2011 | 6:17 pm | 0 p0tpEt(s)

Assalamualaikum  ^-^

Hype.... !!

now, saya nak ajar korang cara float online user.... Tahu tak float online user tu ape ?
Tak tahu ea ?


Tak pe,
Meh tengok gambar bawah nie....





Sekarang dah tahu kan float online user tue ape.


0keyh, sekarang meh follow step kat bawah nie...



1.  dashboard  >  design  >  page element  >  add gadget  >  HTML / javascript.

2.  copy kod kat bawah.

<a href="URL BLOG" style="position:fixed; top:3px;right:3px;"><span style="border:1px solid KOD BACKGROUND COLOURpadding: 4px; background-color: KOD BACKGROUND COLOUR"><script src="LINK ID ONLINE USER KORANG" type="text/javascript"></script><b><span class="Apple-style-span" style="color: KOD FONT COLOUR">AYAT KORANG</span></b> </span></a>

3.  paste dalam kotak HTML / javascript tadi.

4. klik SAVE okey. ( jangan lupa penuhkan ruang yang berwarna ! )



 Warna biru : web blog korang. ( cth : http://missp0tpet.blogspot.com/ )
 Warna hijau : position / kedudukan online user korang. boleh pilih ( right atau left )
 Warna merah : warna yang korang nak letak. warna background dengan warna font berbeza taw. jadi, korang boleh pilih warna lain-lain. Kod warna cari kat sini -> klik 0keyh.. =)
 Warna ungu : korang letak id korang. korang kene login kat sini -> Sila klik. ! ( kalau belum ade akaun, sile register ) Then, generate kod. lepas tu boleh la amik ID korang. (tengok gambar bawah)
Warna coklat : taip la ayat korang sendiri.



  Cara nak ambil ID korang

 1. Penuhkan maklumat yang die nak. ( kalau takde akaun lagi )


 2. Log in, then generate kod.

 3. Dah siap penuhkan maklumat, copy kod ID korang.

p/s : copy kod dalam box merah tue. kod ID lain2 taw. so, tak boleh copy kod Id yang dalam gambar nie. ;)





Selamat Mencuba  =.=







← Past | Present →
Je t'aime ♥


Assalamualaikum n hye !
Nie belog kepunyaan saye, missp0tpet. Sori sgt2 law ade sape2 yg terase hati dgn ape yang saye coretkan. Em, tak suke dengan belog saye ? Nyah kamu dari sini !

Letta's
Daisypath Anniversary tickers





Cop tapak kaki

Hype k0rang !

Tinggalkan cop tapak kaki k0rang kat sini 0keyh. Tenkiu ;)





follow missp0tpet here!

Hype k0rang !

Follow saya kalau mahu. =)