Selamat Datang | Blog saya tak sehebat blog awak. ;) | Do follow mine kalau mahu | DASHBOARD



Bel0g AkU pUnyEr sUkEr <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d1409074886836510992\x26blogName\x3dbEl0g+AkU+pUnyEr+sUkEr\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://missp0tpet.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_GB\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://missp0tpet.blogspot.com/\x26vt\x3d-8332201852199995317', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>
cEritErA

0wnEr

tUt0riAl

iNf0
Kegunaan Ctrl + F ataupun F3
Thursday, 27 October 2011 | 8:52 am | 1 p0tpEt(s)

Assalamualaikum  ^-^


Hye semua. Missp0tpet nak bagitahu, keyboard komputer / laptop korang tue ade banyak fungsi nye. Cuma kita je yang tak tahu. Bagi pengguna yang dah tahu fungsi nye, bagus la. Bagi yang tak tahu, boleh terus membaca yea. 



Ape kegunaan keyboard Ctrl + F dengan F3 ?
Sebenarnya, fungsi dia sama saje. Bezanya, cara tekan button n jumlah button yang kena tekan. He3.
Button Ctrl + F dan F3 nie, digunakan untuk mengedit blog pada Edit HTML.
Bila korang tekan button Ctrl + F ataupun F3, die akan keluar kotak keci. Kegunaannya untuk mencari keyword pada edit templates. Kod pada kotak edit templates tue kan banyak, dan bukannya senang nak cari. Kena baca detail2 taw. So untuk memudahkan pengguna blog. Boley la gune salah satu cara nie.



Tengok gambar bawah, macam mana hasilnya bila korang tekan Ctrl + F ataupun F3.





Kebanyakan pengguna blog menggunakan button keyboard Ctrl + F untuk keluarkan kotak search.
Betol tak ?




0key,
Nie ade cara lain. Mudah dari cara atas tue. Cuma guna 1 button jer. Cara yang dekat atas tue kena guna 2 button kan.




Korang tekan je button F3. Ade kan pada keyboard laptop korang ?
Tak tahu button F3 kat mane ?




Nak tahu button F3 tue kat mane ?
Tengok gambar nie.




p/s : Jangan lupe tick expand widget dulu ! Lepas tue baru tekan F3.





Selamat mencuba  =.=




← Past | Present →
Je t'aime ♥


Assalamualaikum n hye !
Nie belog kepunyaan saye, missp0tpet. Sori sgt2 law ade sape2 yg terase hati dgn ape yang saye coretkan. Em, tak suke dengan belog saye ? Nyah kamu dari sini !

Letta's
Daisypath Anniversary tickers





Cop tapak kaki

Hype k0rang !

Tinggalkan cop tapak kaki k0rang kat sini 0keyh. Tenkiu ;)





follow missp0tpet here!

Hype k0rang !

Follow saya kalau mahu. =)