Selamat Datang | Blog saya tak sehebat blog awak. ;) | Do follow mine kalau mahu | DASHBOARD



Bel0g AkU pUnyEr sUkEr <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d1409074886836510992\x26blogName\x3dbEl0g+AkU+pUnyEr+sUkEr\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://missp0tpet.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_GB\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://missp0tpet.blogspot.com/\x26vt\x3d-8332201852199995317', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>
cEritErA

0wnEr

tUt0riAl

iNf0
Scroll box untuk blog archive
Thursday, 27 October 2011 | 9:08 pm | 0 p0tpEt(s)

Assalamualaikum  ^-^


Hype !
Sekarang, saya nak ajar korang camne care tak buat senarai blog archieve korang tue panjang lebar.
Korang buat la kotak scroll box.



Tak tahu kotak scroll box tue macam mana ?



Meh tengok gambar bawah.







Sekarang dah nampak kan kotak scroll box tuh camne.
So, meh la wat cam tue.
Blog boleh jadi ringan sket.
he3.



follow je step nie.


 1. Dashboard  >  Design  > Edit HTML  >  Tick Expand Widget  >  Tekan F3.

 2. Copy kod kat bawah dan paste kan dalam kotak search tadi.

<div id='ArchiveList'>


 3.  Korang akan jumpe kod yang bawah nie sebelum kod yang korang cari tadi.


<div class='widget-content'>

 4. Kod yang kat atas tue, korang gantikan dengan kod yang kat bawah nie ye.

<div class='widget-content' style='overflow:auto; height:200px'>


 5. PREVIEW dulu. Then SAVE !




p/s : Warna merah tu boleh tukar ikut kesesuaian blog korang. 














Selamat mencuba  =.=




← Past | Present →
Je t'aime ♥


Assalamualaikum n hye !
Nie belog kepunyaan saye, missp0tpet. Sori sgt2 law ade sape2 yg terase hati dgn ape yang saye coretkan. Em, tak suke dengan belog saye ? Nyah kamu dari sini !

Letta's
Daisypath Anniversary tickers





Cop tapak kaki

Hype k0rang !

Tinggalkan cop tapak kaki k0rang kat sini 0keyh. Tenkiu ;)





follow missp0tpet here!

Hype k0rang !

Follow saya kalau mahu. =)