Selamat Datang | Blog saya tak sehebat blog awak. ;) | Do follow mine kalau mahu | DASHBOARD



Bel0g AkU pUnyEr sUkEr <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d1409074886836510992\x26blogName\x3dbEl0g+AkU+pUnyEr+sUkEr\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://missp0tpet.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_GB\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://missp0tpet.blogspot.com/\x26vt\x3d-8332201852199995317', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>
cEritErA

0wnEr

tUt0riAl

iNf0
Print Screen
Sunday, 30 October 2011 | 8:46 pm | 0 p0tpEt(s)

Assalamualaikum  ^-^


Korang !

Korang nak tahu tak caner nak print screen ? 

Er, print screen tuh ape pulak ?

Okeyh, macam nie,.....
Bagi sesape yang nak ambik gambar daripada mane2 laman web, boleh laa guna care nih.
*er, betol dah kot ase nyer tuh*

Sebenarnya, saya pon tak tahu jugak macam mane nak print screen masa dulu2.
Maklum la, tak terror sangat dengan dunia IT. Disebabkan saya nih blur tahap cipan, saya tanya laa kat my bie. Saya tak google pon okeyh. Langsung tak bace tutorial daripada mana2 web. Lepas dah tanye die, then die gitahu la cara2 nya. Tekan itu, tekan ini, buat macam tu, buat macam nie. Siyes, kelakar ! he3. Em, die pon tanye kawan die jugak. =P  

♥  kredit to both of them. 

Okeyh, kalau korang nak buat print screen nie jugak. Boleh follow cara-cara kat bawah nie.


(kalau gambar tak jelas, korang boleh klik pada gambar untuk zoom)

1. Korang pergi kat page yang korang nak.

2. Korang tekan Fn + PrtSc SysRq. *ade pada keyboard*


*Mr.Google punyer gambar*


3. Korang pergi dekat start, korang bukak paint.


* maaf, macam2 mende ade. ;P *



Lapy korang takde paint ? Macam dalam gambar tuh ?
Ish, ade laa. Jangan risau. Paint dalam lapy saya ade kat situ sebab selalu gune. So, tak yah susah2 nak cari.

Kalau lapy korang takde paint kat situ. Korang ikut cara bawah nie pulak.



  Start  >  All Programs.  




  Accessories  >  Paint.




4. Korang tekan Ctrl + V untuk pastekan page yang korang ambil tadi.




5. Then korang crop laa gambar tu, ambik bahagian mana yang korang nak.

6. Last sekali, mesti laa SAVE kan. 






p/s : kalau tak faham, boleh tanya. 

   






Selamat mencuba  =.=
  







← Past | Present →
Je t'aime ♥


Assalamualaikum n hye !
Nie belog kepunyaan saye, missp0tpet. Sori sgt2 law ade sape2 yg terase hati dgn ape yang saye coretkan. Em, tak suke dengan belog saye ? Nyah kamu dari sini !

Letta's
Daisypath Anniversary tickers





Cop tapak kaki

Hype k0rang !

Tinggalkan cop tapak kaki k0rang kat sini 0keyh. Tenkiu ;)





follow missp0tpet here!

Hype k0rang !

Follow saya kalau mahu. =)