Selamat Datang | Blog saya tak sehebat blog awak. ;) | Do follow mine kalau mahu | DASHBOARD



Bel0g AkU pUnyEr sUkEr <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d1409074886836510992\x26blogName\x3dbEl0g+AkU+pUnyEr+sUkEr\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://missp0tpet.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_GB\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://missp0tpet.blogspot.com/\x26vt\x3d-8332201852199995317', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>
cEritErA

0wnEr

tUt0riAl

iNf0
#1 : To my future husband.
Friday, 18 May 2012 | 4:35 pm | 0 p0tpEt(s)

Assalamualaikum  ^-^


Hype !




Ouchhhhh, awesome kan janggut die tuh ? Er, kalau la my future husband mcm nie.................Boley cair kejap. hohooo. Ekceli, saya tak suke la lelaki yang ade janggut nie. Rimasss....rimasss...rimasss ! Time sekolah dulu-dulu, pantang jerk tengok lelaki ade janggut. Kompem saya panggil die KAMBING GURUN. Euwww, jahat kan saya ? Angkara kengkawan punyer pasai. Pandai je diorang bagi name. Haaa, burok je perangai time sekolah dulu-dulu. Disebabkan kitorang yang bagi nickname KAMBING GURUN tuh, that's why la, dari dulu sampai sekarang saya nie tak berapa minat dengan lelaki yang berjanggut. Tapi, ade sorang kawan saya nie. Die memang giler dengan lelaki yang berjanggut. Boley meroyan bile nampak lelaki berjanggut.. Tak tahu la ape yang special sangat dengan lelaki yang ade janggut nie. Bile kitorang pergi keluar jenjalan same-same, nampak je laki berjanggut, kompem die senyum sampai tinge. Hadoiiiiiiii, tak paham betoi ngan perangai minah tuh. 


Tapi kannnnn,................ bile tengok gambar kat atas tuh, comey la pul0k. he3. *galok!*   So, untuk my future husband, tolong laa simpan janggut macam dalam gambar nie boley ?  Comey-comey gitu. Baru la saya sayang aw0kkk. hikh0k !   ;p



mood : gelenyar !




HUKUM MENCUKUR JANGGUT.


Dari Ibn Umar ra berkata bahawa “Kami telah diperintahkan oleh Nabi saw. supaya memelihara janggut.” (HR Muslim) 
Mahzab Syafie menghukumkan makruh mencukur janggut. (al-Qaradawi, Fiqh atTaharah, Maktabah Wahbah (2002), ms 116). 
Mazhab Hanafi pula menghukumkan makruh yang hampir kepada haram (makruh tahrimi). 
Mazhab Maliki dan Hambali menghukumkan haram lelaki mencukur janggut.





Wallahu 'alam.









← Past | Present →
Je t'aime ♥


Assalamualaikum n hye !
Nie belog kepunyaan saye, missp0tpet. Sori sgt2 law ade sape2 yg terase hati dgn ape yang saye coretkan. Em, tak suke dengan belog saye ? Nyah kamu dari sini !

Letta's
Daisypath Anniversary tickers





Cop tapak kaki

Hype k0rang !

Tinggalkan cop tapak kaki k0rang kat sini 0keyh. Tenkiu ;)





follow missp0tpet here!

Hype k0rang !

Follow saya kalau mahu. =)